Danışman, Kolaylaştırıcı Por Muta ve Hasat Derneği
Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi üzerine tamamlayan Cihan, daha sonra gittiği Belçika’da Vrije Universiteit Brussel’de Avrupa Entegrasyonu ve Kalkınma üzerine, ardından Jean Monnet Bursu’yla gittiği KU Leuven üniversitesinde ise Avrupa Sosyal Politikası üzerine yüksek lisans yaptı.
Kuruluşlar için kapasite geliştirme, çatışmaların içinden geçiş, değişim yönetimi konularında ortak bilgelik için farklı metotlarla toplumsal diyalog ve çeşitli insan hakları başlıkları üzerinde çalışıyor. Cynefin, U Teorisi, Derin Demokrasi, Açık alan teknolojisi, Art of Hosting, Sosyokrasi, Sokratik Dialog ve Şiddetsiz İletişim gibi kendiliğinden ortaya çıkmaya dayalı kolaylaştırma yöntemlerindeki uzmanlığını sosyal barışa odaklanan projelerle birleştiriyor. STK’lar, sivil toplum aktörleri, sosyal girişimler, özel sektör ve diğerleriyle ortak çalışıyor. Türkiye dışında Myanmar, Lübnan, Hollanda, Irak, Güney Afrika gibi bir çok ülkede çalıştı.
Sivil toplum kuruluşları ve diğer kuruluşlar anlaşmazlık yaşadığında yokmuş gibi mi yapar; biriktirip üstüne mi yatar; hiyerarşiden mi medet umar? STKlar için kapasite geliştirme, çatışma çözümü, değişim yönetim sistemleri gibi konularda çalışan konuğum STKlar hangi konularda öz yardıma ihtiyaç duyuyor; …